Close

DÄCK

Vi på Tranemo Däckservice har service och försäljning av alla slags däck, allt från skottkärror till stora lastbilar.
Sommardäck
Sommardäckssäsongen är längre än vintersäsongen (och tur är väl det). Men det gör dina sommardäck slitas ut fortare än vinterdäck. När däcken slits så mycket att mönstret ligger under 3 millimeter ökar bromssträckan vid vått väglag avsevärt. Dessutom ökar risken för vattenplaning. Faktum är att sommardäck vars mönster är under 1,6 mm är olagliga och du riskerar böter om du blir stoppad. Även om du kör med odubbade vinterdäck rekommenderar Vägverket att byta till sommardäck under sommarhalvåret. Detta eftersom vinterdäck i regel ger längre bromssträcka och sämre grepp på sommarvägar. Ur miljösynpunkt är det viktigt att välja däck med så lågt rullmotstånd som möjligt samtidigt som man andra viktiga egenskaper – som livslängd, grepp och köregenskaper. Det finns flera olika däcktillverkare och däck finns i många olika prisklasser. För att veta vilka däck som passar just din bil och din körstil, kontakta oss på Tranemo Däckservice. Vi vet vilka däck du behöver!
Vinterdäck
Byt däck i god tid! Det är det absolut viktigaste när det gäller vinterdäck. Du kan montera odubbade vinterdäck redan före den 1 oktober, men vill du ha dubbade däck måste du vänta till efter den 1 oktober, såvida det inte hunnit bli vinterväglag innans dess – och det beror så klart på vart i landet du bor. För att dina vinterdäck ska vara lagliga krävs 3 millimeters mönsterdjup. (Och så tänk på farten när vägarna är hala). Kör förnuftigt!
Vårt däcksortiment
Hos oss på Tranemo Däckservice hittar du ett stort utbud av personbilsdäck. Våra varumärken är Avon, Barum, Bridgestone, Continental, Coopertires, Dayton, Firestone, Gislaved, Kumho, Nankang, Nokian Tyres och Vredestein. I vårt sortiment för lastbilsdäck hittar du Bandag, Barum, Boss, Bridgestone, Continental, Dunlop, Kumho, Nokian och Semperit. Våra mc-däck är från Avon och Bridgestone med flera. Vi har däck för alla!